Här är några av de vanligaste frågorna -

Mest Frågade

 Alla som vill kunna arbeta på plats eller på distans och samtidigt vara bosatta utomlands.

Egenanställning fungerar på samma sätt som när en arbetsgivare väljer att anlita en vanlig konsult eller frilansare att utföra ett arbete. Du fakturerar för dina arbetade timmar eller per uppdrag.

När Freelance Group Ltd får in en betalning från en uppdragsgivare för ditt arbete så betalas din lön ut till angivet konto redan samma dag.

När du är vanligt anställd betalar arbetsgivaren en mängd saker så som administrativa kostnader, hög skatt på lön, arbetsgivaravgift m.m. Som egenanställd hos Freelance Group Ltd går istället alla dessa pengar minus en avgift direkt till dig som lön.

Skatter & Avgifter

Det finns många länder du kan välja att vara bosatt i som inte beskattar lön intjänad genom Freelance Group Ltd som egenanställd. Dessa länder beskattar bara inkomst med anknytning till det egna landet. Som egenanställd är skatten i regel alltid lägre oavsett land du väljer. Kontakta kundtjänst för mer information om skatteregler i respektive land.

Avgiften är 10% av fakturabeloppet. I avgiften ingår kostnader för administration, bokföring, företagsskatt och kostnader som Freelance Group Ltd har för att anställa dig.

Säkerhet & Försäkring

Att arbeta som egenanställd är lika säkert som en vanlig anställning. Vi förmedlar försäkring, skapar avtal och tillhandahåller all information som behövs för att du ska vara säker. Det ligger i vårt intresse att ha dig kvar som kund. Med över 9 års erfarenhet kan vi hjälpa till med allt som rör egenanställning och fakturering.

Ja, du kan bosätta dig i Sverige igen genom en enkel adressändring hos Skatteverket.

 Eftersom du är anställd har vi ett juridiskt ansvar att utbetala din lön.

Eftersom Freelance Group Ltd inte lämnar ut några uppgifter om dig måste du själv ta kontakt med respektive myndighet.

Läs längre ner på sidan, Viktiga Dokument & Länkar, Safety Wing Insurance.

Om Freelance Group Ltd

Andra företag har fast punkt i Sverige och du blir därmed obegränsat skattepliktig i Sverige oavsett vart du väljer att bo.

Vi kan justera den åt dig. Du kan också själv logga in och göra de ändringar som behövs samt skicka ut fakturan på nytt.

Ja, men endast avdrag på kostnader som inte är momspliktiga t.ex. bilersättning. Sådana kostnader tas upp som tillägg på faktura.

Registrera dig genom nedanstående länk..

Registrera
Viktiga Dokument & Länkar

Ja, vi är behjälpliga med detta. Du kan även använda dig av en avtalsmall färdig att fyllas i och signeras.

AvtalsmallTemplate for contract

FJ Group Ltd förmedlar sjukförsäkring till alla våra egenanställda. Du är försäkrad för resor överallt i världen utanför ditt hemland, med undantag av Kuba, Iran och Nordkorea. SafetyWing Insurance är tillgänglig för alla från alla hemländer i världen, såvida inte ditt hemland är Iran, Nordkorea eller Kuba (eller har Kuba som medborgarskap). Du måste även vara över 18 år för att vara försäkringsköparen.

Safety Wing

Utbetalning / Service

Din lön utbetalas inom 24 timmar

Vi är här för att hjälpa dig 7 dagar i veckan och svara inom 24 timmar. Dessutom kan du hitta de flesta svaren på dina frågor direkt på FAQ-sidan.

Dela oss på

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på email

Tveka inte att höra av dig om du funderar över något!

  • Tel: (46+) 731 461 788
  • 2019 Freelance Group Ltd
Pineberry

Räkna ut din lön – Svenska

Calculate your salary – English

Räkna ut din lön

Räkna ut din lön

Räkna ut din lön

Räkna ut din lön

Räkna ut din lön

Räkna ut din lön

Räkna ut din lön

Räkna ut din lön